Apple Systeembeheer

apple systeembeheer

Mac’s in uw netwerk


Mac’s in kantoor netwerkomgevingen geven nog wel eens wat problemen om goed te functioneren binnen het kantoornetwerk. Centraal printen, mailen via het bedrijfsnetwerk, centrale dataopslag zijn tegenwoordig een vereiste voor elke werkplek, zo ook voor de Mac. Bedrijven die van oudsher geen Apple gebruikers waren krijgen steeds vaker te maken met medewerkers die deze producten gewend zijn. Daarmee groeit ook de vraag naar integratie van Apple producten binnen een Windows netwerk. Van Huijbregts ICT Zakelijk hét bedrijf in de regio Noord-Brabant met ervaring in het koppelen van Apple software/computers in Windows netwerken. Al dan niet door middel van Active- of Open directory.

Mac’s in Windows netwerk

Niet zo lang geleden leek dit een onmogelijke combinatie. Tegenwoordig is het met de juiste technische kennis heel goed mogelijk om een MacBook of iMac te integreren in uw Windowsinfrastructuur. Inclusief toegang tot uw email, agenda’s en bedrijfsgegevens. Huijbregts ICT Zakelijk kan u hierbij adviseren en de volledige implementatie voor u verzorgen.

iPhone en iPad

Mobile devices zijn al lang geen ‘speeltjes’ meer. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van deze mobiele apparaten en vinden nieuwe toepassingen. Logisch dat de wens bestaat deze Ipads en Iphones te integreren in het bedrijfsnetwerk. Werkt u in een Windows Remote Desktop omgeving? Dan kunt u gewoon met deze apparaten werken op uw bedrijfsapplicaties.  Huijbregts ICT Zakelijk is een specialist op het gebied van implementeren en beheren van Mac’s in een traditionele netwerkwerkomgeving. Wilt u daarover meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Office365 samen met Mac’s


Wij hebben regelmatig het verzoek of een Mac in een kantooromgeving goed kan functioneren. Specifiek komt deze vraag ook in combinatie met Office365. Werken met Office365 op een Mac in een kantooromgeving werkt goed maar heeft zeker nog zijn beperkingen. Onze conclusie is dat Office365 een grote verbetering is voor de Mac. Echter zijn er nog steeds een aantal beperkingen welke wel volledig met een Windows versie van Office werken

Wat kunt u van ons verwachten bij Apple systeembeheer?

  Regelmatig bezoek van onze Apple Certified Technical Coördinators
  Oplossen van conflicten ontstaan in de Mac netwerk-configuratie
  Preventief onderhoud (schijfcontrole, back up procedures, virusscans etc.)
  Installatie en controle van standaardpakketten en update beheer
  Uitlezen en analyseren van logbestanden
  Installatie en controle van randapparatuur zoals routers, printers en scanners.
  Aanleggen en bijhouden van documentatie t.b.v. licenties e.d.
  Netwerkbeveiliging
  Back-up & controle